Gambar | Johan Ariff Asari (Botak – Juvana)

— Publish on June 19 2011 and Komen | 8,415 Views

Botak (14)

Kalau sebut nama Johan Asari mungkin akan ada yang tergaru-garu kepala cuba mengingatkan wajah kepada nama ini. Tapi Mel nak sebut Botak je! Haa…! Kenal? Kenal? Confirm ramai yang angguk-angguk kepala kan. Hehe. Johan Asari mula menjadi perhatian peminat drama-drama tempatan apabila muncul memegang peranan sebagai Botak didalam drama bersiri Juvana yang masih disiarkan di TV3. Mari kita kenal serba sedikit tentang Johan Asari.

Nama Sebenar: Johan Ariff Asari

Umur : 25 tahun (lahir pada tahun 1986)

Asal : Pulau Pinang

Pendidikan : Malacca High School. Diploma jurusan Kaunselin di Kolej Universiti Islam Melaka (KUIM). Johan pernah mendapat kelas pendidikan tahfiz selama 2 tahun di Batam dan Jambi, Indonesia.

Sifat : Kelakar, peramah dan suka merendahkan diri

Ayuh kita tengok pula biodata Botak didalam drama Juvana:

Nama : Abdul Naim bin Malik
Umur : 17 tahun
T.Lahir : 16 0gos 1994
I.C : 940816-03-4063
Alamat : No 8, Jalan 6/3, Bandar Baru Bangi, Bangi, Selangor Darul Ehsan.
Kes : Mendatangkan kecederaan kepada mangsa.
Ringkasan : . Dimasukkan ke sekolah pemulihan pada 20 Julai 2010 .
• Tertuduh disyaki didera oleh bapanya sendiri.
• Ditangkap kerana telah memukul pelajar sekolah sehingga parah..

Jadi jangan lupa saksikan Juvana di TV3 setiap hari Isnin jam 9.00 malam. Layankan saja 15 keping gambar-gambar yang kami sertakan ni. Kredit kepada Facebook Johan Asari. Yeah!

Mel: Daim! Daim! Daim! Eh salah topik ye?

Tahukah anda terdapat satu cara untuk jimatkan penggunaan kredit telefon anda? Jom lihat plan ini

Galeri Foto :Sesudah klik pada thumbnail, anda boleh mengemudi paparan galeri ini menggunakan kekunci (LEFT ARROW) dan (RIGHT ARROW).

Love this topic? Dont forget to share with your friends. Help us to spread the information with the others :)

Comment Area

PERINGATAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. [ Penafian ]

12 Comment so far

  1. GOMO FM (1 Comment)

    BOTAK ENCEM

    • tyah (1 Comment)

      botak handsome rupenye bile ad rambut..encem sgt2..:-)…even my dad pom da start suke dgn lakonan dye..

  2. Affan (1 Comment)

    erk, budak bekas sekolah tahfiz ye.
    tapi die berlakok dalam juvana mmg menjadi

  3. sHinohara_tyna (1 Comment)

    mantap !!! fuuhhh… handsome,, hehehee

  4. Nur zurin (1 Comment)

    juvana best. botak pandai belakon

  5. Firae Andrean (1 Comment)

    botak nih baek kn..x sbar nk tggu botak blkon lg.cumel

    • Melchidec (29 Comment)

      ada yang terbaru. Cinta Elysa utk tayangan TV3. Kami ada buat post disini. Cari lah! =)

  6. Kana (1 Comment)

    Reminds me of Kobuzoka Yusuke… a lot..

  7. hana (1 Comment)

    Botak memang TERBAIK….
    I like Botak..

  8. babycute (1 Comment)

    ada orang cakap my hubby macam botak… cuma versi gelap la.. hehe… kira kahwin ngan botak gak la ni… hehe

  9. Anonymous (2 Comment)

    johan arif asari handsome <3

  10. Anonymous (2 Comment)

    johan arif asari handsome ! <3

Have something to say?

KEMPEN

LAGI ARTIKEL MENARIK

1,114,243 Views

‘Gigitan Cinta’ Di Leher Yuna Akibat Digigit Labah-Labah

28 November 2016 • Komen

Inilah foto yang menjadi viral selepas terdapat kesan lebam pada leher Yuna kononnya akibat gigitan cinta. Ia sebenarnya kesan akibat gigitan labah-labah. Penyanyi Yuna menjelaskan foto kontroversi yang tersebar pada... [...]

Inilah foto yang menjadi viral selepas terdapat kesan lebam pada leher Yuna kononnya akibat gigitan cinta. Ia sebenarnya kesan akibat gigitan labah-labah.