Gambar | Rupanya ini adik Sam Bunkface…

— Publish on May 4 2010 and Komen | 11,395 Views

saleha01

Adik Sam, vokalis kumpulan Bunkface ini tidak hirau soal glamor dan populariti walaupun terbabit dunia sejak berusia 13 tahun.

MENITI satu tangga ke tangga seterusnya adalah matlamat yang ingin digapai bakat baru dalam bidang lakonan, Siti Saleha Mohd Baharum atau Siti Saleha.

Gadis manis berusia 20 itu kini tidak mahu memikirkan populariti biarpun sudah bergelumang dengan dunia penuh glamor ini sejak berusia 13 tahun. Sebaliknya, gadis berdarah campuran Melayu/British ini nekad untuk menumpukan secara serius profesion lakonan yang diceburinya berlandaskan bakat yang ada.

+Biodata

  • Nama : Siti Saleha Mohd Baharum
  • Panggilan : Siti Saleha atau Saleha
  • Tarikh Lahir: 14 Mac 1990
  • Umur: 20
  • Tinggi: 165 sentimeter
  • Berat: 50 kilogram
  • Drama: Kasut Tumit Tinggi (2008), Farah, Kapten Boleh (2008), 5 Jingga (2008), Zaleha, Kecuali Cinta Mu dan Awan Dania musim 2.
  • Telemovie: Puaka Topeng Putih (2009), Hati Batu (2009), Raya Mona (2009), Kau Laksana Bulan (2009).
  • Teater: Stage Therapy (2009)
  • Iklan: Celcom, Wrigley’s DoubleMint (2008), Gillette (2008), Maggi (2008), Nestle (2007), Honey Soft (2006), Pantene (2005), F&N (2005) dan Nescafe (2009).

Foto dan Artikel disunting daripada Bharian Online

Panas! Gambar | 18 Foto Seth Tan & Nora Elena

Tahukah anda terdapat satu cara untuk jimatkan penggunaan kredit telefon anda? Jom lihat plan ini

Galeri Foto :Sesudah klik pada thumbnail, anda boleh mengemudi paparan galeri ini menggunakan kekunci (LEFT ARROW) dan (RIGHT ARROW).

Love this topic? Dont forget to share with your friends. Help us to spread the information with the others :)

Comment Area

PERINGATAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. [ Penafian ]

21 Comment so far

  1. MInah Jamu (13 Comment)

    Manis orangnya..

    • aisyah (1 Comment)

      assalammualaikom,akak saleha,knp cpt sngt cerita=NORA ELENA,hbis,yng ,SETH 2,mse akk zmn skolah dlu btol2 ke die buat akak mcm 2??saye ckp nie mengenai =NORA ELENA,mse akk skolah dulu,dlm ,TV??

      • Founder of RentakArtis (68 Comment)

        maksud?

  2. Mr Wuhaii (93 Comment)

    cantik la…harap perangai pon cantik..sesuai ngan muke…he2…wuhaii..

  3. mr fuhhh (80 Comment)

    bley tahan,,,fuhhhhhh

  4. Founder of RentakArtis (68 Comment)

    memang cantik…

  5. Hannysa (1 Comment)

    da lama meenat akak ni.bukn meenat ape,suke tngok muke cute dye.kalu dberi pluang,hanny nk jadi cntik cam akak ni.

  6. SHEELA (1 Comment)

    SHEELA POWN MEEEEENAT CGT KAT AKAK SBB AKAK CNTEK N GILER GILER CUTE LA SHEELA NK JDI ADEQ UNKAT AKAK LEH X.

  7. SAB (1 Comment)

    umur masih muda dah dpat simpan duit banyak kan

  8. rabiatul adawiah bnt md rais (1 Comment)

    tahun dia sama macam abang saya dan abang saya pun umur 20 tahu macam dialah.tak sangka kan dia adik sam saya ingat dia adik juliana evans.patutlah muka diorang serupa dan yang paling penting perangai saleha macam abang dia sam.

  9. hafiz (1 Comment)

    saya suka kat dia…cantik.

  10. tokio (1 Comment)

    cute nye…..nk jd boyfriend bleh???

  11. honey (1 Comment)

    qiut sangat….

  12. sue (1 Comment)

    hai

  13. jeff (1 Comment)

    muka lawa hope perangai pun lawa la gak..kui..kui..klu x xnk buat m.we,,,huhu

  14. Founder of RentakArtis (68 Comment)

    nora elenaa…

  15. bdax cute (1 Comment)

    santek sgt……

  16. eyda (5 Comment)

    comel….

Have something to say?

KEMPEN

LAGI ARTIKEL MENARIK

131,433 Views

Rahim Sepahtu Nafi Pukul, Tendang Isteri Akibat Salah Faham

16 August 2015 • Komen

Menafikan apa yang tersebar dan menyifatkan ia sebagai khabar angin, Rahim Sepahtu menjelaskan bahawa dakwaan dia memukul isterinya setelah berlaku sedikit salah faham adalah tidak benar sama sekali. “Memang kami... [...]

Rahim-Sepahtu-Nafi-Pukul-Isteri-Akibat-Salah-Faham-ROTIKAYA-700x462